19. 10. 2015.

TURSKI KADAIF


Za kadaif sam saznala tek jedne godine na Ohridu. Probala i momentalno samz nala da ce to biti moj slatkis za ceo zivot. Doduse ja ga pravim sa obicnim rezancima koje sama pravim.

500gr rezanaca za kadaif (mogu se koristiti i tanki rezanci
- 250gr oraha
- 250gr suvog grožđa
- 250gr putera
- 750gr šećera
- 750ml vode
- 1 limun

U tepsiju podmazanu puterom staviti polovinu rezanaca, pa filovati mlevenim orasima i suvim grožđem. Odozgo rasporediti ostatak rezanaca, pa preliti otopljenim puterom. Peći oko pola sata na temperaturi oko 180 stepeni, dok ne porumeni. Za to vreme pripremiti šećerni sirup od 750 ml vode i 750gr šećera, koje treba kuvati 20 minuta od momenta ključanja. Na kraju u sirup sipati sok od jednog limuna.

Pečen kadaif izvaditi iz rerne, pa pustiti desetak minuta da se prohladi, a potom zaliti sirupom. Ostaviti na hladnom mestu do posluživanja.

Нема коментара:

Постави коментар