26. 6. 2015.

SANGAJSKE NUDLE SA KOCKICAMA MESA




Kada neko mnogo voli testeninu izvor ideja je nepresusan. Ako nam je testenina iskljucivo samo dorucak, onda smo na pravom putu da je dobro dosla nasem organizmu. Ali ako ne razmisljamo o doba dana i testenini, onda nikako nismo ucinili pravu stvar. Sve od brasna za dorucak i ne brinite. 



Ove sangajske nudle su zamesene sa integralnim brasnom, vodom i malim delom tapioka . Tapioka im je pomogla da ostanu u ne promenjenom obliku i posle kuvanja. Moj sin je mislio da sam ih zamesila sa sirom, jer su mu imale takav ukus kao da su od sira. Imala sam u zgradi komsinicu koja je donela masinu za ove nudle iz Kine. Kada sam cula da ce se odseliti uzela sam masinu od nje i zamesila poprilicno. Kada su se prosusile na pola, posula sam ih brasnom izmesala i spakovala u kese i u zamrzivac. Kada mi trebaju ja ih izvadim sat vremena ranije i pod mlazom properem sa hladnom vodom da spadne brasno, pa ih kuvam uobicajeno kao i svake druge nudle.


Danas sam imala nameru da vidim kako ce se nudle ponasati kada ih budem kuvala u soku sa dinstanim mesom i zacina. Odlicno je, prezadovoljna sam. posebno mi se dopalo sto je sve bilo brzo gotovo i sto su nudle ostale fine i cele. Prvo sam meso iseckala na kockice 1x1x1cm. Upotrebila sam meso iz krmenadle bas iz razloga da se ne raspadne prilkom kuvanja.


- 400gr Sangaj nudle (komsinica kaze da se tako zovu)
- 400gr krtog mesa
- ulje
- so, biber, zacini
- 600ml vode



Meso sam prvo uprzila na zagrejanom ulju dok nije pobelilo na sve strane. zatim sam dodala so, biber i sve zacine osim aleve crvene paprike. Tako s ena slabijoj vatri dinstalo sve vreme poklopljeno. Kada je meso bilo skoro gotovo, usula sam 400ml vode i kada je provrilo dodala sam nudle. Tek kada je ponovo provrilo videla sam da bi trebalo tu jos vode dodati. Dodala sam jos 200ml vode i kada je provrilo, smanjila sam ringlu na najslabije, poklopila da polako vri. 


Ako koristite nudle iz prodavnice, na pakovanju vam pise koliko vremena treba da se kuva, da bi bila al dente. Mora da bude al dente jer dok bude jos stajala u svom tom toplom saftu onda ce biti bas kako treba dok ne pocnete da je jedete. Ako je budete kuvali dok ne omeksa skroz, onda ce se sve raspasti dok bude i dalje stajalo u vrelom saftu. Da bi znali koliko vam vode treba da bi se testenina kuvala u sopstvenom saftu zajedno sa mesom, bitno je da vode ima ispod nivoa dokle dopire gornji deo testenine. Dok se sve to polako kuva na slaboj vatri poklopljeno i testenina ce se ravnomerno skuvati u sopstvenoj pari. Naravno treba da promesate koji put. Kada testenina bude gotova, dodajte alevu papriku i promesajte. Imacete vise safta nego sto to deluje da bi trebalo. Nista ne brinite jer dok sve to malo odstoji da se mirisi i ukusi sjedine, i testenina ce pokupiti visak tecnosti. Pred iznosenje na sto, samo jos jednom promesajte i to je to.

Meni je uz ovo bila salata od svezeg povrca   


Нема коментара:

Постави коментар