3. 5. 2015.

KROFNE


Krofne obavezno i iskljucivo zamesim samo sa vodom. apsolutno ne koristim mleko za krofne. Dok sam zivela na selu, pekara nam je bila u komsiluku, pa smo testo uvek kupovali gotovo zameseno, samo donesem kuci i ispecem. Zato nikad nisam koristila mleko, jer znam da su savrsene sa vodom.

Za nas troje zamesim sa 

- 300ml vode
- 1/2 kvasca svezeg
- 1 kasicica secera
- 1/2 kasicice soli
- vrlo malo ulja
- belo pšenično brašno po potrebi


Zamesim potpuno isto kao sto se zamesi testo sa kvascem, ali da testo bude izuzetno meko, a da se ne lepi. Na kraju ga samo izradim sa dve kasike ulja i prekrijem cistom krpom i ostavim gde nije hladno. Kada testo naraste ili nadođe, premesim i ostavim na radnu povrsinu posutu brasnom. Posle 15 minuta ga razvijem sa oklagijom debljine 2cm. Izvadim casom krugove i ostavim da odstoje dok ponovo ne narastu. Pecem u vrelom ulju sa obe strane.

Obavezno su suplje...


Нема коментара:

Постави коментар