11. 10. 2014.

KRMENADLA SA VLASCEM



Vrlo jednostavno, a tako daje ukus i miris. Nije bas da nesto posebno volim ovaj deo mesa, ali ako treba da se obavi obrok sa mesom, a da nema masnoce, ovaj deo od krmenadle je idealan za to.

Ako vam se ne zuri, nije vam hitno vreme za rucak, ili spremate danas za sutra, onda je ovo pravi izbor. Prakticno je i za one koji nose svoj rucak od kuce na poslu.

Mi uglavnom kupimo celu duzinu mesa iz krmenadle, pa ga isecemo na 5 delova i zamrznemo. Ovaj deo danas je pripremljen malo drugacije. Meso sam isekla na kriske (snite), ali ne do kraja, nego tek do kraja da bi ostalo sve kao jedna celina. Izmedju svakog dela sam posula vec spremljen mix zacin (so, biber, crni i beli luk u prahu, bosiljak samleven susen). Zatim sam naspricala sa uljem i dobro, ne stedeci utrljala suvi seckani vlasac. Nekoliko cenova belog luka sam isekla na 4 dela i izmedju svake snite sam ga ubacila. 

Tako pripremljeno meso sam ubacila u silikonsku modlu koja je skoro iste velicine i dubine kao i meso. Dodala sam casu vode i odozgo poklopila folijom. Stavila sam u rernu na 210C na 1/2h, zatim sam smanjila na 180C i ostavila tako u rerni da se krcka jos 1 1/2h vremena. Iskljucila rernu i ostavila tako da meso ostane u njoj. Ja sam to pekla ili krckala uveče, pa sam ostavila do jutra u iskljucenoj rerni. U jutro je bilo hladno i socno jer je sve vreme bilo vode u modli i meso se ustvari vise barilo nego peklo. Pokupilo svu aromu i bas je bilo ukusno.

Нема коментара:

Постави коментар