21. 5. 2014.

PARATHA INDIJSKI HLEB





Danas sam bila raspolozena da sama spremim  paratha. Uskratila sam sebi silne zacine koji su neophodni za ovo jelo, ali zelela sam da vam na najjednostavniji nacin pokazem kako se lako i brzo izradjuje.

- 200 gr speltinog brasna (moze i neko drugo meko)
- so (vrlo malo)
- 150ml mlake vode
- malo putera
- 1 jaje
- malo praska za pecivo



Testo zamesite potpuno isto kao za pitu. Ostavite da ostoji, pa razviti sto tanje mozete. Uviti praznu pitu i praviti malene pitice teske najvise 80gr, pa ih oklagijom razviti u krug precnika 15cm. Peci na slaboj vatri u teflon tiganju bez ulja na svaku stranu po 1-2 minuta.
Ukusne su i meke i toliko se listaju kao mocarela sir. Pravite ih, dopasce vam se mnogo  













Нема коментара:

Постави коментар