26. 4. 2014.

HRONO GALETE




- 1 jaje
- 70ml  badem mleko
- 50ml ulje maslinovo
- so himalajska
- p.z.p.
- 220gr brasno integralno


Ove sam razvila oklagijom koliki je gril, pa sam tako prenela i pekla celo, posle sam isekla kada se ispeklo.

Sve sastojke osim brasna i p.z.p. usuti u posudu i izmutiti (ja sam to uradila malom penaricom). Zatim dodavati brasno i p.z.p. dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi za prste. Ja sam moje pekla na grilu na najjace, jer mislim da mi bas i ne radi najbolje gril. Vi vase pecite na uobicajeni nacin.



Bilo je gotovo za kratko vreme, ali voditi racuna da ne pocne da se susi postaje tvrdo. Mora da ostane pomalo elasticno i kada se ohladi bude savrseno.

p.s.brasno mozete upotrebiti ono koje najvise volite a dozvoljeno je!




2 коментара: